Branżowe wydarzenie 50-lecia! TECHNOLOGICZNE UWARUNKOWANIA POWSTAWANIA ODCHYLEŃ JAKOŚCIOWYCH WYROBÓW MIĘSNYCH

W tym roku mija 50 lat od wydania książki „Technologiczne odchylenia jakości wyrobów mięsnych” autorstwa prof. zw. dr Wincentego Pezackiego. Pozycji, która była przez te wszystkie lata wręcz „kultowa” wśród wszystkich technologów przetwórstwa mięsa i studentów tego kierunku. Wielu z nich do dziś po nią sięga, ponieważ stanowi ona skarbnicę wiedzy niezbędnej w ich codziennej pracy. Zdajemy sobie sprawę z tego, jak bardzo zmieniło się przez te wszystkie lata przetwórstwo mięsa i jego problemy. Postanowiliśmy więc wydać fachowy poradnik dostosowany do obecnych uwarunkowań technologicznych. Prace nad książką rozpoczęliśmy blisko trzy lata temu. Zaprosiliśmy do współpracy wybitnych praktyków i teoretyków przetwórstwa mięsnego. Rozpoczęliśmy poszukiwania produktów mięsnych dotkniętych odchyleniami jakościowymi, które chcieliśmy dokładnie pokazać na zdjęciach. Obecnie kończymy prace – wydanie pierwszego tomu planowane jest na drugą połowę roku, w okolicach września. Drugi tom ukaże się na święta Bożego Narodzenia.

_

TECHNOLOGICZNE UWARUNKOWANIA POWSTAWANIA ODCHYLEŃ JAKOŚCIOWYCH WYROBÓW MIĘSNYCH to:

  • dwa tomy,
  • 500 stron,
  • ponad 110 najważniejszych odchyleń technologicznych,
  • 160 pełnokolorowych, profesjonalnych, studyjnych fotografii przedstawiających dokładnie opisywane odchylenia,
  • autorzy:

prof. dr hab. Włodzimierz Dolata

dr inż. Jerzy Wajdzik

dr inż. Adam Olszewski

mgr inż. Paweł Muchowicz

_

  • twarda oprawa,
  • szyty grzbiet,
  • poręczny format B5,
  • matowy papier kredowy.

_

Więcej informacji  >> TUTAJ