Wyniki 52. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2019

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego zorganizował po raz pięćdziesiąty drugi pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi KONKURS pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2019. Zapraszamy do galerii zdjęć >>

 

Oto wyniki konkursu:

Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zwycięstwo w 52. KONKURSIE „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2019 otrzymały:

  • Zakłady Mięsne HAGA PLUS Sp. z o.o. w Jastrzębiu Zdroju.

 

Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za „wyróżniającą się liczbę nagrodzonych wędlin” w 52. KONKURSIE „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2019 otrzymał:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego HENRYK KOŁDRAS w Proszówkach.

 

Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt wytwarzany metodami tradycyjnymi otrzymały:

  • Zakłady Mięsne „SZUBRYT” Zbigniew Szubryt w Chełmcu, za Szynka swojska sądecka tradycyjna.

 

Specjalne wyróżnienie za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi otrzymały:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego HENRYK KOŁDRAS w Proszówkach, za Boczek od Kołdrasa z komina.

 

Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi otrzymał:

  • Zakład Masarski KRAWCZYK Sp. z o.o. Sp. k. w Mleczkowie. za kiełbasę swojską.

 

Dyplomy otrzymali następujący producenci:

Piętnaście produktów:

  • Zakłady Mięsne HAGA PLUS Sp. z o.o. w Jastrzębiu Zdroju za sortymenty: szynka gospodarza, szynka z wędzarni, schab surowy długodojrzewający, szynka jak dawniej, baleron jak dawniej, boczek jak dawniej, boczek rolowany jak dawniej, kindziuk, kiełbasa żywiecka, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa szlachecka, kiełbasa wędzarza podsuszana, metka cebulowa, frankfurterki, smalec mięsny.

 

Dziesięć produktów:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego HENRYK KOŁDRAS w Proszówkach za sortymenty: schab z wędzarni, boczek od Kołdrasa z komina, szynka wędzona z Proszówek, schab wędzony z Proszówek, baleron wędzony z Proszówek, krakowska sucha, wiejska z wołowiną, baleron z wędzarni, kiełbasa Franciszka, żywiecka.

 

Sześć produktów:

  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Jarosławiu za sortymenty: szynka z wędzarni, boczek pieczony, schab z wędzarni, kiełbasa jałowcowa z dziczyzną, kabanosy z dziczyzną, kiełbasa myśliwska z dziczyzną.

 

Pięć produktów:

  • Zakłady Mięsne „SZUBRYT” Zbigniew Szubryt w Chełmcu za sortymenty: słonina wędzona z papryką, szynka swojska sądecka tradycyjna, polędwica wiejska sądecka tradycyjna, konserwa podobna do tej z PRL-u, gulasz angielski.
  • Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta w Lubomi za sortymenty: sopocka surowa, boczek szefa, filet wędzony z kurczaka, polędwica drobiowa z indyka, kabanos suchy.
  • Animex Foods Sp. z o.o. Sp. k. Oddział w Morlinach za sortymenty: salami ostródzkie, kiełbasa krakowska sucha, parówka z szynki 94%, parówki z filetem kurczaka 94%, kiełbasa żywiecka z szynki.

 

Cztery produkty:

  • Zakłady Mięsne PAMSO S.A. w Pabianicach za sortymenty: szynka wędzona, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa „Podkomorzy” cienka, kiełbasa „Podkomorzy” gruba.
  • P.P.H.U. „KAWIKS” Karol Chachulski i Wincenty Chachulski Sp. J. w Patokach za sortymenty: szynka ze spiżarni mistrza, szynka z kotła, krakowska sucha, kabanosy królewskie.
  • P.P.H. Ubój i Przetwórstwo Indyka JOANNA GIŻEWSKA – CHRZĄSZCZ w Słupii Kapitulnej za sortymenty: Carpaccio z indyka, filet z kaczki Premium, Winerki z indyka z gęsiną, Winerki z indyka z cielęciną.
  • Zakłady Mięsne „BYSTRY” Sp. z o.o. Sp. k. w Swarzędzu za sortymenty: szynka szlachecka, szynka dojrzewająca Mistrza Andrzeja, schab śniadaniowy, kiełbasa kozacka.
  • DOBROWOLSCY Sp. z o.o. w Wadowicach za sortymenty: szynka z Wadowic, polędwica bez konserwantów, swojska tradycyjna z szynką, szynkowa tradycyjna z Wadowic.

 

Trzy produkty:

  • Zakłady Mięsne SKIBA S.A. w Chojnicach za sortymenty: schab dymem wędzony, kiełbaski włoskie, kiełbasa pieczona.
  • ZYCHOWICZ Sp. z o.o. Przetwórstwo Mięsa Sp. k. w Daleszycach za sortymenty: boczek z beczki, salceson chłopski, snack wołowy.
  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Dębicy za sortymenty: Beef Jerky, salami paprykowe, salami klasyczne.
  • SuperDrob S.A. Zakłady Drobiarsko – Mięsne Oddział w Łodzi za sortymenty: noga z kurczaka wędzona, kiełbasa sielska, kiełbaski sielskie.
  • LUKULLUS Sp. z o.o. Sp. k. w Michałowie za sortymenty: sękacz z Michałowa, krakowska dojrzewająca, myśliwska bez dodatku E.
  • Zakład Masarski KRAWCZYK Sp. z o.o. Sp. k. w Mleczkowie za sortymenty: polędwica łososiowa, salceson włoski, kiełbasa swojska.
  • Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. w Ostrołęce za sortymenty: kabanosy drobiowe z dodatkiem wieprzowiny, kabanosy ze spiżarni klasyczne, kabanosy ze spiżarni z Chili,
  • TARCZYŃSKI S.A. w Ujeźdźcu Małym za sortymenty: sucha myśliwska z szynki Extra 150g Vacum, sucha szlachecka Gaz, sucha Jałowcowa z szynki Extra 150g Vacum,
  • Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” Masarnia w Żukowie za sortymenty: szynka żukowska, boczek żukowski, żukowskie jedyneczki.

 

Dwa produkty:

  • „JAMIR” Sobieraj i Wspólnicy Sp. J. w Bechcicach za sortymenty: szynka chłopska, polędwica zbójnicka.
  • WOY Sp. z o.o. w Sobawinach za sortymenty: kurczak złoty, kabanos.
  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego Nowakowski Sp. z o.o. w Dąbrowie za sortymenty: kabanosy, schab mocno kopcony.
  • Elbląskie Centrum Mięsne EL-HURT Produkcja i Handel Sp. J. Jolanta Grudzień, Zbigniew Grudzień w Elblągu za sortymenty: bekon żuławski, kiełbasa żuławska.
  • „DUBIMEX” Zakład Przetwórstwa Mięsa Sp. J. Zygmunt Dubielak w Gostyninie za sortymenty: szynka Natura, boczek Natura.
  • Zakład Mięsny WASĄG Sp. J. w Hedwiżynie za sortymenty: szynka biała Eko, szynka z roztoczańskiej wędzarni.
  • PROSIACZEK Sp. z o.o. w Krąplewicach za sortymenty: dziadkowa szynka, dziadkowa krakowska sucha.
  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego „JBB” Import – Eksport Józef Bałdyga w Łysych za sortymenty: serdelki z szynki Kraina Wędlin, kiełbasa śląska Kraina Wędlin Premium.
  • AGRO – HANDEL Sp. z o.o. w Mościszkach za sortymenty: szynka ze świniobicia, kabanosy ze świniobicia.
  • Zakłady Mięsne „NOVE” Sp. z o.o. w Nowem za sortymenty: kabanosy – NATURA, kiełbasa śląska z szynki.
  • Zakłady Mięsne STANISŁAWÓW Sp. z o.o. w Stanisławowie za sortymenty: szynka polska, kiełbaski kruche z szynki.
  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego „GROT” J. Grot Sp. J. w Starowej Górze za sortymenty: kabanosy z indyka, kiełbasa biała surowa extra z szynki.
  • „KAROL” Sp. z o.o. Sp. k. w Strzakłach za sortymenty: boczek rolowany, kiełbasa biała parzona specjał.
  • Masarnia Ubojnia „ZEMAT” Zdzisław Trościańczyk i Spółka Sp. J. w Wohyniu za sortymenty: palcówka, jałowcowa,

 

Jeden produkt:

  • Polskie Mięso i Wędliny ŁUKOSZ Sp z o.o. w Chybiu za kiełbasę cesarską.
  • Zakład Wędliniarski i Ubojnia GRZEGORZ KĘPA w Czestkowie za boczek szefa.
  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Czyżewie za parówki – Głodniaki.
  • Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli za kiełbasę węgierską.
  • Zakłady Mięsne „KIER” Elżbieta Klimacka w Jastrzębiu za dojrzewającą z orzechami.
  • Zakład Przetwórstwa Mięsa „MATTHIAS” Sp. z o.o. w Kolonii Zamek za szynkę z liściem.
  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Kole za kabanosy francuskie.
  • Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 1 w Kutnie za szynkę z fileta kurczaka.
  • AGRO-VISBEK BYDGOSZCZ Sp. z o.o. Zakład w Nakle nad Notecią za kiełbasę dojrzewającą Branicz z probiotykami.
  • „KONSPOL – HOLDING” Sp. z o.o. w Nowym Sączu za szynkę z fileta indyka.
  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Osiu za polską kiełbasę dojrzewającą Classic.
  • „SOKOŁÓW” S.A. Oddział w Sokołowie Podlaskim za szynkę pieczoną.
  • OLEWNIK Sp. z o.o. w Świerczynku za kiełbasę myśliwską.