TechFood Practic Zaprasza pracowników zakładów przemysłu spożywczego na III edycję warsztatów nt:
MEDIA I TECHNIKA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
INNOWACJE I EFEKTYWNOŚĆ
Zamek GNIEW – 21-22 LISTOPADA 2019 R.
W trakcie 2 dni wykładów, podzielonych na 4 tematyczne panele, dostawcy przedstawią nowoczesne technologie i urządzenia dla przemysłu spożywczego
Panel I : BEZPIECZNY PRODUKT SPOŻYWCZY
- paskalizacja produktu – HPP – innowacyjne utrwalanie żywności,
- wytwarzanie pary czystej do kontaktu z produktem
- dezynfekcja powietrza i czystość wentylacji w produkcji spożywczej
- PIGGING – odzyskiwanie produktu spożywczego
Panel II: OPTYMALIZACJA ZUŻYCIA MEDIÓW ENERGETYCZNYCH
- podnoszenie efektywności energetycznej
- automatyzacja procesów- pionierskie projekty z wykorzystaniem sztucznej inteligencji
- aplikacje oszczędzające wodę i prąd
- innowacje w energetyce dla procesów suszenia, termicznej obróbki
- kogeneracja – zarządzanie energią w odniesieniu do nowych regulacji prawnych
Panel III: GOSPODARKA WODNO-ŚCIEKOWA
- efektywne ujęcia i dystrybucja wody
- systemy pompowe do procesów przemysłu spożywczego
- odzysk i recykling wód poprocesowych
- produkcja zielonej energii z fermentacji ścieków
Panel IV: AKTUALNOŚCI – PRAWO I DOTACJE
- dotacje w praktyce – sposoby finansowania i przykłady nowoczesnych inwestycji
- WYKŁAD MERYTORYCZNY – Nowe „Prawo wodne” – wyższe stawki od 2020 roku: „Co zrobić, by zapłacić mniej za wodę wykorzystując współczynniki korekcyjne” – Jan Marjanowski
Uroczystą ucztę wieczorną urozmaici Gościom grupa rekonstrukcji historycznej z Zamku Gniew
>> ZAPROSZENIE NA III EDYCJĘ WARSZTATÓW
>> KARTA ZGŁOSZENIA UCZESTNICTWA DLA ZAKŁADÓW PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO