Naturalne natywne białko kolagenowe wieprzowe otrzymane ze skór wieprzowych. Dzięki zastosowaniu nowej technologii usuwania tłuszczu w produkcji białka natywnego otrzymujemy produkt o unikalnych parametrach.
=
Definicja białka kolagenowego/strukturalnego
Białka kolagenowe to grupa naturalnych białek zwierzęcych, występujących w szczególności w mięśniu i tkance łącznej. Kolagen jest głównym składnikiem tkanki łącznej i jest najliczniejszym białkiem w organizmach ssaków, stanowiącym około 25% do 35% zawartości białka całego ciała. Kolagen w postaci podłużnych włókien zawarty jest głównie w tkankach łącznych takich jak więzadła, ścięgna i skóra, a także w chrząstkach, kościach, naczyniach krwionośnych i dyskach miedzykręgowych.F ibroplasty są głównym składnikiem tworzącym białko kolagenowe.
==
Charakterystyka produktu PORK COLAGEN
- Produkowany wyłącznie ze skór wieprzowych
- Surowiec pochodzi z rzeźni zarejestrowanych w UE
- Posiada Świadectwo Zdrowia: Przeznaczony do Spożycia przez ludzi
- Produkcja kontrolowana przez władze sanitarne
- Posiada europejski numer identyfikacyjny NL 208368
+
FUNKCJONALNOŚĆ PORK COLLAGENu
- TRZY FUNKCJE W JEDNYM PRODUKCIE!
- WIĄZANIE WODY
- ZDOLNOŚĆ EMULGACJI
- TWORZENIE TEKSTURY/GRYZALNOŚĆ/ŁATWOSĆ PLASTROWANIA
+
FUNKCJONALNOŚĆ WIĄZANIE WODY I EMULGOWANIE
- ZIMNA WODA – WIĄZANIE 1 : 15
- CIEPŁA WODA – ŻELOWANIE 1 : 25 – 35
- ZIMNA WODA – EMULGOWANIE 1 : 10 : 10
- GORĄCA WODA – EMULGOWANIE 1 : 20 : 20
+
Zastosowanie docelowe PORK COLLAGENu
- Zakłady przemysłu mięsnego – Produkty wołowe / wieprzowe / drobiowe / rybne – Kiełbasy , Zupy, Buliony
- Drinki dla sportowców
- Mieszalnie dodatków i mieszanek funkcjonalnych
’
Korzyści z zastosowania PORK COLLAGENu
- Redukcja czasu obróbki cieplej nawet do 30% !
- Redukcja czasu masowania nawet do 50% !
- Wyższa wydajność o ok. 3%
- Dobre właściwości żelujące
- Poprawa gryzalności i odczucia w ustach
- Zmniejszenie odpadów przy plastrowaniu
- Eliminacja podcieków w produktach pakowanych vacuum
- Zwiększenie zawartości mięsa
- Poprawa struktury mięsa
- Redukcja niemięsnych dodatków
- Poprawa procesu fermentacji i suszenia
- Działanie synergistyczne w połączeniu z innymi składnikami
- Brak posmaku
- Wolne od GMO
—