Jakość w produkcji

Prawidłowe funkcjonowanie zakładu wymaga zadbania o każdy szczegół, a innowacyjne produkty i usługi wspierają zakłady w ciągłym doskonaleniu, dbaniu o bezpieczeństwo i higienę oraz zwiększaniu jakości produkcji.
Badania pokazują, że 82% kierowników produkcji w branży przetwórstwa spożywczego doświadczyło opóźnień w produkcji z powodu nieprzestrzegania procedur higienicznych. Firmy przetwórstwa żywności często zmniejszają swoją zdolność produkcyjną z powodu zanieczyszczenia krzyżowego wynikającego z nieprzestrzegania przez pracowników protokołów bezpieczeństwa żywności i higieny.
Dobór odpowiednich rozwiązań może okazać się kluczowy. Trwałe, łatwe w utrzymaniu i dobrze wyposażone dozowniki higieniczne rozmieszczone w widocznych miejscach mają istotne znaczenie dla przestrzegania higieny i utrzymania jakości produkcji. Dzięki takim rozwiązaniom jak Tork uszczelniony dozownik przemysłowy, Tork dozownik do czyściw w odcinkach i Tork dozownik do mydła i preparatów do dezynfekcji, kierownicy produkcji mogą być pewni, że wyposażenie ich zakładu pomaga w utrzymaniu czystości, zwiększaniu wydajności operacyjnej, a także wpływa na jakość produkcji. Duża pojemność dozowników Tork oznacza, że produkty są dłużej dostępne, dozowanie po jednym odcinku pozwala pracownikom dotykać tylko tego ręcznika lub czyściwa, którego chcą użyć, a odpowiednia konstrukcja dyspenserów chroni wkłady przed zabrudzeniem i stworzeniem warunków do rozwoju bakterii.

 

Krzysztof Bartosiewicz,
Key Account Manager Industry- Essity
marka Tork