Wysokiej jakości skrzynki do mięsa są niezastąpione zarówno w przemyśle mięsnym, jak i przy produkcji wędlin oraz w handlu tymi wyrobami. Wśród dostępnych na rynku skrzynek, dużą popularnością cieszą się produkty niemieckiej firmy WERIT. Producent ten wprowadził właśnie na rynek czerwone skrzynki do mięsa. WERIT posiada ponad 75-letnie doświadczenie w branży, a jego rozwiązania można postrzegać, jako prawdziwą rewolucję w produkcji skrzynek do mięsa. Czym się wyróżniają?
Innowacyjność czerwonych skrzynek do mięsa firmy WERIT zachwyca
Czerwone skrzynki do mięsa firmy WERIT to innowacyjne rozwiązanie przeznaczone do przechowywania i transportu produktów pochodzących z przemysłu mięsnego, produkcji wędlin i handlu. Powstały w odpowiedzi na rosnące potrzeby rynku, które związane są ze stale zwiększającymi się oczekiwaniami konsumentów względem jakości produktów spożywczych. Zatem nic w tym dziwnego, że producenci takich produktów starają się, jak tylko mogą, żeby zapewnić optymalne warunki do przechowywania i transportu towarów. Tymczasem tradycyjne metody przechowywania mięsa mogą być niewystarczające, a z pewnością wydają się być mniej opłacalne. Dlaczego?
Ponieważ mogą skutkować utratą świeżości mięsa w krótszym czasie. Poza tym zachodzi zwiększone ryzyko ich zanieczyszczenia. Dlatego producenci zajmujący się przetwórstwem mięsnym coraz chętniej wybierają innowacyjne rozwiązania, dzięki którym są w stanie sprostać wysokim wymaganiom rynku. Wśród nich znajdują się skrzynki do mięsa firmy WERIT, które rewolucjonizują sposób przechowywania i transportu produktów mięsnych. Producent wprowadził właśnie na rynek czerwone skrzynki na mięso, ale dostępne są one również w innych kolorach. Popularność skrzynek tego niemieckiego producenta nie jest przypadkowa – marka słynie z wysokiej jakości rozwiązań. Stawia na jakość, trwałość i innowacyjność.
Korzyści dla klientów
Wysoką jakość czerwonych skrzynek do mięsa WERIT docenią nawet najbardziej wymagający przedsiębiorcy. Jakie korzyści zyskują klienci niemieckiego producenta? Po pierwsze, zwiększoną świeżość oferowanych, przechowywanych lub transportowych produktów. Doskonała izolacja termiczna i skuteczna ochrona przed zanieczyszczeniami sprawia, że czerwone skrzynki do mięsa firmy WERIT zapewniają maksymalnie długą trwałość produktów mięsnych, co z kolei przekłada się na zadowolenie klientów. Dzięki zastosowaniu tych skrzynek, firmy są w stanie zmniejszyć straty związane z zanieczyszczeniami oraz utratą świeżości mięsa, co ma bezpośredni wpływ na rentowność prowadzonego biznesu.
Funkcjonalna konstrukcja skrzynek ułatwia transport i składowanie mięsa. Dzięki temu zarządzanie łańcuchem dostaw staje się zdecydowanie bardziej efektywne. Na tym nie koniec zalet skrzynek niemieckiego producenta. Skrzynki do mięsa firmy WERIT to innowacyjne rozwiązanie, które podnosi standardy przechowywania i transportu produktów mięsnych oraz redukuje koszty, co wpływa pozytywnie na konkurencyjność przedsiębiorstwa w branży.
Łatwy i bezpieczny transport
WERIT z niemiecką precyzją stworzył doskonałe skrzynki na mięso. Po pierwsze, skrzynka czerwona na mięso firmy WERIT spełnia surowe wymagania normy DIN/ISO/55423, czyli tzw. euro-normy, dotyczące transportu mięsa. A po drugie, jej zaletą jest łatwy i bezpieczny transport skrzynek z mięsem, co jest kluczowe w branży spożywczej i przetwórstwie mięsnym. WERIT zapewnia rozwiązania zgodne z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Niewątpliwym atutem produktów jest również to, że skrzynki na mięso producenta WERIT nadają się do ręcznej oraz automatycznej techniki transportowej. Przechowywanie żywności oraz jej transport ułatwia konstrukcja – dno skrzynki jest zamknięte, podobnie jak boki. Dla maksymalnego komfortu, producent wyposażył skrzynki WERIT w cztery wygodne otwory do chwytania. Dla zwiększenia wygody i bezpieczeństwa transportu mięsa, klienci mogą nabyć pasujące do skrzynek akcesoria dodatkowe, takie jak pokrywy nakładane do skrzynek na mięso, wózek rolkowy i palety EURO.
Odporność i trwałość, czyli produkt na lata
Czerwone skrzynki na mięso WERIT idealnie nadają się do wykorzystania w branży spożywczej, przemyśle oraz handlu. Wykonane są z wysokiej jakości tworzywa sztucznego – HDPE, czyli polietylenu o dużej gęstości regularną strukturą cząsteczek. Słynie on z wytrzymałości i odporności na uszkodzenia mechaniczne, co gwarantuje optymalną trwałość. Materiał, z którego wykonane są skrzynki, zapewnia również wysoką odporność na obciążenia i uderzenia, co jest kluczowe w trakcie transportu i magazynowania. Skrzynki WERIT na mięso wykazują również wysoką odporność na działanie kwasów, zasad, rozpuszczalników oraz skrajnie wysokich i niskich temperatur. zakres temperatur wynosi od -40 stopni do 40 stopni. Z kolei dzięki ergonomicznej konstrukcji, trwałemu materiałowi, z którego są wykonane i odpowiedniej izolacji termicznej, czerwone skrzynki WERIT zapewniają optymalne warunki przechowywania, chroniąc mięso przed utratą wilgoci oraz zachowując odpowiednią temperaturę. Warto pamiętać, że równocześnie materiał, z którego wykonane są skrzynki pozostaje w pełni bezpieczny dla żywności. Dlatego jest chętnie wybierany przez przedsiębiorców.
Skrzynki do mięsa WERIT sprawdzą się tam, gdzie ważna jest higiena
Skrzynki do mięsa WERIT w kolorze czerwonym zostały zaprojektowane przez producenta z myślą o zapewnieniu klientom wysokiej higieny oraz bezpieczeństwa ich żywności. Produkty posiadają atesty i potrzebną dokumentację. Optymalne warunki przechowywania, które chronią mięso i zapewniają odpowiednią temperaturę to podstawa w branży spożywczej i mięsnej. Produkty przechowywane w czerwonych skrzynkach WERIT są doskonale zabezpieczone przed ewentualnymi zanieczyszczeniami zewnętrznymi, co gwarantuje zachowanie świeżości i higieny oraz utrzymanie jakości produktu na najwyższym poziomie. Ponadto, skrzynki na mięso WERIT wykonane są z materiału, który nie absorbuje wilgoci. Skrzynki są wysoce odporne na wilgoć, co pomaga zapobiegać rozwojowi bakterii i zapachów. Produkty firmy WERIT spełniają najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa żywności, co przedłuża zdatność do spożycia produktów i minimalizuje straty przedsiębiorców.
Łatwe w utrzymaniu czystości
WERIT zadbał o stworzenie skrzynek na mięso, które nie tylko będą trwałe i bezproblemowe w transporcie, ale pozostaną również praktyczne. Skrzynki wykonane są z polietylenu o dużej gęstości, co ułatwia ich czyszczenie. Poza tym, skrzynki na mięso pozbawione są zadziorów i jakichkolwiek nierówności – dzięki czemu nie gromadzą się na ich powierzchni bakterie i brud. Gładka powierzchnia skrzynek zapewnia łatwe czyszczenie, bezproblemowe usuwanie wszelakich zabrudzeń i nieczystości oraz dezynfekcję. Mocną stroną skrzynek do mięsa WERIT jest również to, że są odpowiednie do myjni automatycznych.
Jakość to podstawa
Skrzynki do mięsa firmy WERIT zachwycają wysoką jakością wykonania. Zakład produkcyjny firmy WERIT zlokalizowany jest w Buchholz (Westerwald), dzięki czemu wszystkie produkty wyróżnia niemiecką jakość i dokładność produkcji. Skrzynki powstały przy zachowaniu najwyższych standardów wykonania i zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych. Uwzględniono na etapie produkcji również rygorystyczne normy bezpieczeństwa. Dzięki temu, przedsiębiorcy mogą nabyć niezawodne skrzynki do mięsa w kolorze czerwonym, które będą wykorzystywane w prowadzonej działalności przez lata.
W zgodzie z trendem eko
WERIT podąża z duchem czasu. Marka jest świadoma znaczenia ochrony środowiska, dlatego stawia na eko rozwiązania i promocję zrównoważonego gospodarowania zasobami. Skrzynki na mięso WERIT z polietylenu HDPE są łatwe w utylizacji. Zostały wykonane w 100% z tworzywa nadającego się do recyklingu. Polietylen o dużej gęstości, z którego zostały wyprodukowane, może być przetwarzany ponownie, dzięki czemu niepotrzebne skrzynki uzyskają nowe życie i nie będą miały tak negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Produkty zrecyklingowanego HDPE mogą być wykorzystywane do produkcji różnych przedmiotów, co pomaga zminimalizować zużycie nowych surowców.
Każdy znajdzie coś dla siebie
Firma WERIT, to lider w produkcji opakowań dla branży spożywczej, który oferuje swoim klientom szeroki wybór skrzynek do przechowywania mięsa, dzięki czemu umożliwia dopasowanie produktów idealnie do indywidualnych potrzeb każdego klienta. W sprzedaży dostępne są różne pojemności skrzynek, w tym m.in. 600x400x125 mm, 600x400x200 mm i 600x400x300 mm. Ponadto, oprócz skrzynek czerwonych do mięsa, producent zapewnia pojemniki w innych kolorach – białym, niebieskim, zielonym i szarym.
Werit Polska Sp. z o.o.
www.werit.eu/pl/