Tematy numerów

Wykaz tematyczny „Rzeźnika polskiego” na 2017

_

• styczeń UBÓJ I ROZBIÓR W PRZETWÓRSTWIE MIĘSNYM w numerze m.in.: technologie i techniki uboju i rozbioru, linie do uboju,  obróbki poubojowej, boksy głuszenia, przenośniki, oparzelniki, szczeciniarki, przenośniki tacowe jelit i ośrodków, automatyka i sterowanie, wyposażenie ubojni drobiu, linie dzielenia mięsa czerwonego itd.

_

luty WIELKANOCNY SMAK TRADYCJĄ NASZEGO STOŁU w numerze m.in.: solanki nastrzykowe i zalewowe, preparaty do kutrowania, emulgatory, fosforany, hydrokoloidy, białka zwierzęce, sojowe, błonniki, preparaty przedłużające świeżość, aromaty, mieszanki przyprawowe, dodatki funkcjonalne, nastrzykiwarki, masownice, kutry itd.

_

marzec WĘDZENIE BEZ TAJEMNIC w numerze m.in.: wędzenie, przyprawy, marynaty, technologie, komory wędzarnicze, dodatki funkcjonalne, piece konwekcyjno-parowe, dymogeneratory, zrębki wędzarnicze, piece do wędzenia, parzenia i pieczenia itd. (wydanie świąteczne – Wielkanoc).

_

kwiecień DROBIARSTWO w numerze m.in.: innowacyjny sprzęt i technologie wykorzystywane w przetwórstwie drobiarskim, wyposażenie ubojni drobiu, produkcja wyrobów drobiarskich, zastosowanie przypraw, środków funkcjonalnych, higiena i bezpieczeństwo w zakładach drobiarskich, pakowanie, etykietowanie, przetwarzanie i utylizacja odpadów poubojowych itd.

_

maj ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO PRZECHOWYWANIA PRODUKTÓW MIĘSNYCH w numerze m.in: technologie schładzania i przechowywania mięsa, utrwalanie wyrobów mięsnych, komory chłodnicze i mroźnicze, chłodnie składowe, agregaty chłodnicze, czynniki chłodnicze, gazy spożywcze, techniki magazynowania i składowania, opakowania, wyposażenie sklepów mięsnych, klimatyzacja i wentylacja, izolacje, płyty warstwowe itd.

_

• czerwiec TRANSPORT, LOGISTYKA I MAGAZYNOWANIE W PRZEMYŚLE MIĘSNYM w numerze m.in: samochody dostawcze, nadwozia – kontenery, izotermy, chłodnie, wkłady izotermiczne, przyczepy samochodowe do sprzedaży bezpośredniej, regały magazynowe, paletowe, sklepowe, systemy magazynowania, mycie i dezynfekcja pomieszczeń magazynowych, systemy informatyczne wspomagające procesy zarządzania magazynem, przenośniki taśmowe, transport wewnętrzny w zakładzie mięsnym itd.

_

• lipiec NOWOCZESNE METODY PAKOWANIA KLUCZEM DO SUKCESU w numerze m.in: maszyny pakujące, systemy pakowania, linie pakujące, systemy informatyczne wspomagające procesy zarządzania magazynem oraz pakowania towaru, urządzenia i systemy do znakowania i etykietowania produktów, plasterkownice, krajalnice, pakowarki próżniowe, folie i opakowania, wagi przemysłowe, systemy wagowe, detektory metali itd.

_

sierpień NOWOCZESNE ZASTOSOWANIA OSŁONEK, JELIT NATURALNYCH, TECHNOLOGII NADZIEWANIA w numerze m.in: jelita naturalne, osłonki, folie kolagenowe, nadziewarki, klipsownice, naciągarki do jelit naturalnych itd., (wydanie targowe – POLAGRA 2017)

_

• wrzesień wydanie targowe POLAGRA 2017

_

• październik SYSTEMY INFORMATYCZNE I NOWOCZESNE ZARZĄDZANIE W PRZETWÓRSTWIE MIĘSNYM w numerze m.in.: kompleksowe systemy zarządzania dla zakładów przetwórstwa mięsnego i ubojni, zarządzanie procesami produkcji i identyfikacji, technologie informatyczne, systemy jakości i znakowania, wspomaganie sprzedaży, monitoring, wspomaganie procesów logistyczno – produkcyjnych itd.

_

• listopad KONTROLA JAKOŚCI W ZAKŁADZIE MIĘSNYM w numerze m.in.: przyrządy pomiarowe, sterowniki, termografy, systemy rejestracji pomiarów, pH-metry, konduktometry, jonometry, tlenomierze, termometry, wilgotnościomierze, urządzenia do kontroli mięsności, kontrola jakości, badania laboratoryjne, a ponadto – dodatek specjalny: solanki na święta

_

• grudzień HIGIENA, DERATYZACJA, DEZYNFEKCJA, OCZYSZCZANIE I PODCZYSZCZANIE ŚCIEKÓW, PRZETWARZANIE ODPADÓW POUBOJOWYCH w numerze m.in.: środki chemiczne i urządzenia do mycia i dezynfekcji, serwis mycia hal produkcyjnych i magazynowych w zakładach przetwórstwa mięsnego, monitoring szkodników, oczyszczanie i podczyszczanie ścieków (wydanie świąteczno-noworoczne).

 

?
Zapraszamy Państwa do współpracy z miesięcznikiem „Rzeźnik polski”.
Nasz dział sprzedaży przygotuje dla Państwa ofertę „uszytą wedle Waszych potrzeb”.
Przekonajcie się o tym sami!

?
Więcej informacji
Katarzyna Salomon – tel. 32 419 16 92 – tel.kom. 509 230 714 – k.salomon@mieso.com.pl
Karolina Szlapańska – tel. 32 419 16 90 – tel.kom. 509 230 713 – k.szlapanska@mieso.com.pl